Στα σιέλ όλο το Ηνωμένο Βασίλειο



Στις οκτώ ο βασιλικός ταχυδρόμος αναχώρησε από το μαιευτήριο Σεντ Μερις, με την ανακοίνωση ότι στις τέσσερις και εικοσιτέσσερα του απογεύματος της Δευτέρας η δούκισσα του Κέμπριτζ έφερε στον κόσμο αγόρι. Έναν πρίγκιπα, που κατέχει την τρίτη θέση στη σειρά διάδοχής για τον θρόνο των Ουΐνσορ.

Πριν φθάσει στα ανάκτορα το χαρμόσυνο νέο, ανακοινώθηκε επισήμως στο λογαριασμό της οικογένειας στο τουίτερ.
Στο Μπάκινχαμ δύο εκπρόσωποι της βασίλισσας τοποθέτησαν σε ένα τρίποδο τη βασιλική αναγγελία: Η αυτής υψηλότις, η Δούκισα του Κέμπριτζ, γέννησε με ασφάλεια υιό στις 4.24 μετά μεσημβρία. Η υψηλότητά της και το παιδί, αμφότεροι είναι καλά".

Όσο σουρούπωνε, το Λονδίνο φωταγωγήθηκε για το χαρμόσυνο γεγονός. Ένας πελαργός και το μήνυμα «Είναι αγόρι» φαινόταν από τον πύργο τηλεπικοινωνιών της πόλης.

Η εφημερίδα Sun (Ήλιος) κυκλοφόρησε σήμερα με άλλη ονομασία. The Son (ο γιος) αφού στην αγγλική γλώσσα οι δύο λέξεις έχουν σχεδόν την ίδια προφορά.

Ο πρωθυπουργός Ντεϊβιντ Κάμερον, καλωσόρισε το πριγκιπικό βρέφος εν ονόματι των βρετανών.

Η γέννηση του πρίγκιπα, όμως δεν έφερε τη χαρά μόνο στη Μεγάλη Βρετανία και τις αποικίες της. Η είδηση ότι ο Ουϊλιαμ και η Κέϊτ έγιναν γονείς σε ένα λεπτό έκανε το γύρο του κόσμου σε έκτακτα δελτία ειδήσεων.

Στη Νέα Υόρκη γιόρτασαν την αναγγελία με σαμπάνια. Στο Πεκίνο ο κόσμος αιφνιδιάστηκε γιατί περίμεναν κορίτσι, αφού έτσι τόσες μέρες τώρα προέβλεπαν οι ανταποκρίσεις από το Λονδίνο. Στο Τόκυο, άρχισαν οι παρουσιάσεις στα ινστιτούτα ευεξίας για το βρεφικό μασάζ.

Και όλος αυτός ο επικοινωνιακός χαλασμός φαίνεται ότι δεν χάλασε την οικογενειακή ηρεμία των νέων γονέων. Που λίγο μετά τη γέννα, παράγγειλαν πίτσα για να γιορτάσουν το πρώτο τους παιδί.